|
|
| Glenn-Holmes |
| quote: | Originally posted by Viber
אני עדיין לא מבין מה הקשר בין מוסיקה וכסף, באמת שלא
פעם היה איזה לייבל שהחליט שמוזיקה=כסף ומאז אי אפשר לשנות את החשיבה הזאת?
מוזיקה לא שווה כסף כמו שאהבה וסקס לא שווים לכסף. |
למה רק אהבה ומוזיקה?
גם אמנות לא שווה כסף...
מי החוצפן שמוכר ציורים - למה גובים על זה כסף?
מה לגבי פסלים יפים? ממתי זה שווה כסף?
הרי אם מוזיקה דומה למשהו זה לאמנות הרי היא סוג של אמנות ולא לאהבה
(סוג של רגש - מוזיקה היא לא רגש אלא היא רק כלי אמנותי שכנראה שמסוגל לעורר רגשות אצל החווים אותו)
או לסקס
(אקט פיזיולוגי בין יצורים חיים - קשור לעתים גם לאהבה - ממש לא קשור למוזיקה) |
|
|
| Viber |
| quote: | Originally posted by Vortex_SA
מוצרט מכר סונטות ואופרות לאצולה תמורת אתה לא תאמין, כסף... והדוגמאות הולכות אחורה עד תקופת תנ"ך... |
פעם גם היה צריך לשלם פרוטקשן לאצולה בשביל שזאת לא תוציא אותך להורג בכיכר העיר.
לא ניכנס לתקופות ברבריות...
ומה יש לך עם מוצרט? עשית עבודת סמינריון עליו או משהו?
:wtf:
סחה על הבקיאות
| quote: | Originally posted by Glenn-Holmes
למה רק אהבה ומוזיקה?
גם אמנות לא שווה כסף...
מי החוצפן שמוכר ציורים - למה גובים על זה כסף?
מה לגבי פסלים יפים? ממתי זה שווה כסף?
הרי אם מוזיקה דומה למשהו זה לאמנות הרי היא סוג של אמנות ולא לאהבה
(סוג של רגש - מוזיקה היא לא רגש אלא היא רק כלי אמנותי שכנראה שמסוגל לעורר רגשות אצל החווים אותו)
או לסקס
(אקט פיזיולוגי בין יצורים חיים - קשור לעתים גם לאהבה - ממש לא קשור למוזיקה) |
קצת קשה לי להשוות ציורים ופסלים למוזיקה...הרבה בגלל שפסלים זה דבר מוחשי כמו רהיט וכך גם לגבי תמונות,זה מלבד העובדה ששתי הדברים האלה ממלאים פונקציות שונות לפי דעתי
אני לא רוצה להיכנס יותר מידי להשוואות ולהגדרות המשתתפים בהן, התכוונתי יותר שיש דימיון בין 2 המשוואות השקריות האלה בעיני ולאו דווקא בגלל היות הדברים רגש\כלי אומנותי שגורם לרגש...אני פשוט מוצא הרבה דימיון בין מוזיקה לאהבת חיים למשל.
יהיה לי כאן קשה להשתמש במונחים שהם 100% הגיון רק מעצם העובדה שאנחנו חיים בעולם קפיטליסטי ואני מגן פה על דבר שנחשב לבלתי מוסרי ו'רע' בנורמה החברתית. |
|
|
| Vortex_SA |
| quote: | Originally posted by Viber
ומה יש לך עם מוצרט? עשית עבודת סמינריון עליו או משהו?
:wtf:
סחה על הבקיאות
|
נראה לי יותר פשוט תמיד להתייחס למוצרט שהוא דמות שכמעט כל אדם מכיר מאשר להגיד שוברט או שופן ואומנים פחות ידועים לקהל הרחב, זה כמו שמישהו מחוץ לסצנת הטראנס האירופאית סביר להניח שכן יכיר את טייסטו אבל לא את ארמין, פול ואן דייק וכאלה, סתם דוגמא, אני לא ממש יודע איזה יותר מוכרים, אבל לפי ההתנסות שלי טייסטו הכי מוכר לאנשים "מבחוץ".... |
|
|
| Shahar |
| quote: | Originally posted by Vortex_SA
יש חוקים קיימים אבל הם לא מכסים את הכל כי העולם הדיגיטלי משתנה כל חמש דקות...
אז אם אתה מצליח לנסח טיוטא שמצליחה לנסח בצורה פרקטית ומעשית מהו שיתוף לא חוקי ואיך קונסים ומונעים אותו שלח לי אני אעביר הלאה :) |
בבקשה:
http://www.y-law.co.il/page7.html?amp;
אם אתה רוצה שאני אחסוך לך את הקריאה, כמו שכתבתי למטה, שיתוף קבצים לא חוקי הוא כזה שמכניס לך כסף. לדוגמא: אם אתה פותח אתר ומוכר מוזיקה שאין לך זכות למכור...
| quote: | אנו רואים כי הגולשים המשתפים פעולה בשיתוף קבצים עשויים להכנס בגדר החריג שקבע המחוקק כך שפעילותם אינה פעילות העולה כדי הפרת זכויות יוצרים.
בהכרח, אתר המסייע לפעולה זו (יהא אשר יהא, לאו דווקא האתר הנתבע) אינו מסייע להפרת זכויות יוצרים. לא יעלה על הדעת שכאשר פעולתו של אדם חוקית – סיוע לו יהא לא חוקי. |
| quote: | Originally posted by Glenn-Holmes
כמו ששגיא ציין
לא יהיה פשוט להעביר חוק שיכול לקנוס את הרוב המוחלט של תושבי העולם שמחובר לרשת האינטרנט. |
רואה ששוב אתה מזיין את המוח?
קיים חוק, חיקקו חוק, אבל הוא לא רואה ב"שיתוף קבצים" משהו לא חוקי, כל עוד אתה לא מרוויח מזה כסף. לפי החוק- תוריד כמה שבא לך, תשתמש בזה. אל תמכור, אל תעשה מזה כסף, והכל בסדר. |
|
|
| Vortex_SA |
| quote: | Originally posted by Shahar
אם אתה רוצה שאני אחסוך לך את הקריאה, כמו שכתבתי למטה, שיתוף קבצים לא חוקי הוא כזה שמכניס לך כסף. |
ואיך תקנוס? לך תוכיח עכשיו שהדיג'יי במועדון הוריד מוזיקה ולא שילם עליה גרוש ועושה עליה כסף...
זה השיתוף הלא חוקי שאני מדבר עליו לא החוק השטותי הזה שכל מטרתו היא לצאת מידי חובה, הרי ברגע שאתר הורדות לא חוקיות מפרסם שיר חופשי אין כסף הוא מבטל כמה חבר'ה שיכלו לקנות אותו כי עכשיו יש להם אותו מה הם צריכים יותר? וזה שקול ל"לקחת" כסף מהאומן ומחברת התקליטים שעשו מאמץ והוציאו כספים להביא לך אחלה מוזיקה, ו"לבטל" למישהו כסף זה בדיוק כמו להכניס לך כסף...
על חוק כזה אני מדבר... |
|
|
CLICK TO RETURN TO TOP OF PAGE
tranceaddict Forums Archive > Local Scene Info / Discussion > Europe > Europe - Israel
|