|
|
| Shahar |
Rising - דברתי עכשיו במסנג'ר עם אורן
התחלנו לדבר על צבא וספרתי לו, שכשחושבים על זה, באמת 3 שנים זה לא משהו שעובר טיקטק, ופתאום ניסיתי להזכר 3 שנים אחורה..
31.3.2008
,הייתי 4 ימים אחרי הגיוס, עדיין בבקום
ירון ואדיר בדיוק חזרו מהופעה של האחים פלאש בפולין
כולי הייתי בסרטים על העתיד שלי, אבל מצד שני נהנתי מכל השכונה שעשינו בבקום..
כמה דברים עברו ב-3 שנים האלה..כמה חוויות כל כך ארוכות יכולות להכנס בתקופה אחת, לאו דווקא חוויות שקשורות צבא...
דיברו פה כמה שזה קשה או לא, אבל לדעתי צריך לעשות את זה ואין מה לעשות
זאת חוויה שכולם חייבים לעבור
הדבר היחיד שאני עדיין מסכים איתו, הוא שאי אפשר להכריח בנאדם ללכת לתפקיד שהוא לא רוצה, או לפחות אם הוא ניסה ולא מתאים לו, חייבים להעביר אותו
אם זה היה ככה, היו פחות משתמטים, ובטוח שהיו אנשים שמגיעים לקרבי בלי ברירה ובסוף מוכנים להשאר שם (אם הם היו יודעים שיש להם את האופציה לנסות ולהחליט..
יגאל יש סיכוי שגם אתה זוכר משהו מהגיוס שלך? |
|
|
| uzi |
בטח ש 3 שנים זה לא טיקטק, במיוחד שהצבא הוא לא מקום כל כך כייפי.
אני מסכים שזה חשוב לשרת בצבא, המערכת הזו מאוד חשובה במדינה כמו שלנו.
אני חושב שאים לא היו מכריחים אנשים להכנס לתפקידים הדרושים אז היו בעיות חמורות של כח אדם בצבא.
אצלינו במדינה החוק מחייב אותך להתגייס ולהרוויח שם גרושים.
הבעיה היא שאתה יוצא משם כאילו לא התקדמת כלל בחיים.
יש אנשים שלומדים לפני השירות ואז הם חותמים מראש קבע...
תסלחו לי אבל מי שמוכן לחתום מראש על קבע בצהל בלי שהוא מכיר את המערכת הוא טיפש!
ובסוף, אחרי השחרור, עובדים זרים מרוויחים יותר ממה שאתה מרוויח בעבודה מועדפת!
אני יודע שלחלקכם היה שירות נחמד, אני מדבר באופן כללי על המערכת. |
|
|
| Vortex_SA |
עשיתי 3 שנים בתותחנים, ראיתי בית בתמונות, אבל היה פנאן והכל הלך באיזי, אתה אולי לא "מתקדם" בחיים, אבל אתה ממשיך מאותה נקודה עם עוד הרבה בונוסים וכבנאדם יותר בוגר, אני לא זוכר כזה הרבה מהבקו"ם רק שמתי על אוטומט עד סוף הטירונות...
והקבע שעתודאים חותמים עליו הוא לרוב מאוד מעניין, וזו בד"כ לא אותה מערכת כמו שאני חוויתי לפחות, זה יותר קריה וכאלה, שזה תכל'ס כמו לעבוד...
ושחר, אין מה לעשות, ילד בן 18 ברוב המקרים לא יבחר להעביר 3 שנים בשבת לשבועיים והוא גם לא יודע כמה הוא יכול לתרום וכמה זה חשוב שהוא יתרום, לכן הצבא מגייס אותך בלי יותר מדי שאלות... |
|
|
| Glenn-Holmes |
אצלי זה ללכת יותר מ6 שנים אחורה בזכרון...
אני זוכר שהטירונות היתה משולה אצלי לתיאטרון
זה משהרגשתי שטירונות 02 היא - משחק אחד גדול של חודש שבו לא משנה מה תעשה - אלא משנה מה חושבים שעשית
כל הכעס שם הוא מדומה
הכל משחק
את האמת?
זה היה סוג של ראי על הצבא מנקודת מבטו של חייל שאינו משרת כלוחם.
ארגון חשוב למדינתנו שכמו ארגון גדול אינו מתנהל בדיוק באופן אופטימלי. |
|
|
| Shahar |
אני חושב שאם היו אומרים שכל חייל חייב להיות חצי שנה בקרבי ואז יכול להחליט אם לעבור להיות גובניק, היו הרבה שהיו אוהבים את זה ומחליטים להשאר...
ונכון היו גם כאלה שהיו אומרים שזה לא בשבילם ועוברים להיות גובניקים |
|
|
CLICK TO RETURN TO TOP OF PAGE
tranceaddict Forums Archive > Local Scene Info / Discussion > Europe > Europe - Israel
|