|
|
| Glenn-Holmes |
| quote: | Originally posted by Viber
תשעמ גם אני חושב שיש בזה מידה מסויימת של אומנות אבל בתכל'ס זה לא מיתקרב להפקה |
כמה דברים להגיד על זה
א. כשתעמוד על הבמה לפני קהל ביקורתי וותתקלט אולי תחשוב טיפה אחרת (לא שזה קרה לי אבל אני רואה את הדברים מהצד ולא פעם אני הוא חלק מהקהל הביקורתי)
ב. מתקשר ל-א. כשתצא ליותר מסיבות של מוזיקה אלקטרונית או אפילו תקשיב לסטים באופן רצוף וכמאזין (לא סתם סט ברקע) תוכל בעצמך להפנות אצבע למקומות שבהם די גיי אפילו אם הוא מיקסס טוב פשוט הרג לעצמו את כל משהוא השיג עד לאותה נקודה בסט
נכון - זה לא פשוט להרכיב מאפס קטע שיכול להיות מנוגן בסטים ולהיות חלק מאותו סיפור שדי גיים מנסים להעביר למאזינים שלהם
זה דורש יצירתיות, כשרון, ידע וכמובן לרוב גם הכרת הז'אנר שבו אתה מתכוון ליצור בצורה די מעמיקה. אבל זה לא אומר שלתקלט זה משהו שניתן כך לזלזל בו |
|
|
| Viber |
| quote: | Originally posted by Glenn-Holmes
כמה דברים להגיד על זה
א. כשתעמוד על הבמה לפני קהל ביקורתי וותתקלט אולי תחשוב טיפה אחרת (לא שזה קרה לי אבל אני רואה את הדברים מהצד ולא פעם אני הוא חלק מהקהל הביקורתי)
ב. מתקשר ל-א. כשתצא ליותר מסיבות של מוזיקה אלקטרונית או אפילו תקשיב לסטים באופן רצוף וכמאזין (לא סתם סט ברקע) תוכל בעצמך להפנות אצבע למקומות שבהם די גיי אפילו אם הוא מיקסס טוב פשוט הרג לעצמו את כל משהוא השיג עד לאותה נקודה בסט
נכון - זה לא פשוט להרכיב מאפס קטע שיכול להיות מנוגן בסטים ולהיות חלק מאותו סיפור שדי גיים מנסים להעביר למאזינים שלהם
זה דורש יצירתיות, כשרון, ידע וכמובן לרוב גם הכרת הז'אנר שבו אתה מתכוון ליצור בצורה די מעמיקה. אבל זה לא אומר שלתקלט זה משהו שניתן כך לזלזל בו |
לא אמרתי שניתן לזלזל בו
רק שמידת הקושי והמאמץ המושקע בזה הוא קטן לעומת הפקת קטע טוב,רוב הסטים היום לא נישמעים לי כאילו תיכננו אותם שנים והעובדה שזאת עבודה מלחיצה לא קשורה בכלל למאמץ - זה קשור לפחד במה...מה גם שיש אנשים אקזביזיוניסטים שזה בטח לא מזיז להם.
רוב התקליטנים היום חושבים על פלייליסט מראש ומחליפים אותו פעם בחודש...טיאסטו ופול ואן דייק לפעמים מנגנים את אותם הסטים בדיוק גם כשיש פערים של חודשיים בין האירועים...לתקלט זה בעיקר טכניקה שמתרגלים וזאת עבודה ואת זה צריך לזכור.
ובקשר לקטע של הסטים - אין לך מה לדאוג שמעתי כבר מספיק ואם אני כבר מוריד סט אז אני לא מיתאכזב כי אני בוחר חבר'ה שלא יפשלו באמצע...אלא אם כן זה קורה בדראםאנדבייס שם הם מחרבנים את כל הסט הרבה פעמים בשתי טראקים לא קשורים...
אל תחשוב שאני לא מכבד בכלל תקליטנים כי עובדה שאני עדיין חורש על סטים של אוקנפולד ודני בוקהם
:) |
|
|
| Shahar |
| quote: | Originally posted by Viber
להשוות בין תיקלוט טראנס\האוס לבין הפקת מוזיקה זה כמו להשוות בין להיות רונלדיניו לבין לשחק טוב בפיפא עם רונלדיניו
לא צריך שום כישרון בשביל להיות תקליטן טראנס\האוס והגיע הזמן שההערצה הזאת תסתיים כבר ותעבור למפיקים כי ההפקה היא הרבה יותר קשה וחשובה |
אני לא חושב שאם מישו ילמד 20 שנה קורס תיקלוט זה יעשה אותו לדיג'יי טוב
כי גם בזה צריך לדעת להתחבר לביטים ולחיות את זה ואחר כך להיות יצירתי כדי שהמיקסוס יהיה מעניין ולא כמו סט של
andrew bennett
ככה גם ביצירה ..לא מספיק לדעת מה כל כפתור בסינט או בתוכנה עושה
צריך לדעת מה עושים הלאה..איך באמת יוצרים
ומי שאין לו את זה - לא יעזרו לו גם שיעורים ב 40000 שקל
אבל מזה משנה
יש כאן פראייר אחד תנו לו לנסות :D |
|
|
| Glenn-Holmes |
| quote: | Originally posted by Shahar
יש כאן פראייר אחד תנו לו לנסות :D |
אני שמתי 6000 על קורס קיובייס ולא פוסל אפשרות בעתיד לשים עוד עשירייה על קורס מתקדם יותר.
אני חי תמוזיקה אני חושב שתקלוט למדתי יפה מאוד לבד אבל יצירה המכשול ההתחלתי הוא גבוה בהרבה והדרישה של לימוד לבד כאן היא שונה ואינטנסיבית יותר
לא מכיר את יוחאי אישית אבל הוא חי תמוזיקה הזו יותר שנים ממך
הוא שומע קשת רחבה יותר של סגנונות
גם הוא מתקלט בזמנו החופשי בבית ועושה את זה כלל לא רע
אז יופי שחר אתה למדת לבד (ועדיין לא ראינו לאן זה הביא אותך אבל שיהיה בהצלחה) אבל יש אנשים שלא לומדים לבד ואני מאמין שדעם מספיק עקשנות אחרי קורס כזה אפשר להגיע למשהו
רק שתדע מה היה השיקול הבולט שלי
העובדה שזה הולך לחסוך לי הרבה זמן של התברברות עם התוכנה
פשוט במקום לנסות ולטעות יום אחרי יום במשך חודשים ואולי אפילו שנים החלטתי לקבל את הידע בקורס של כחצי שנה
נכון שיש עדיין דברים שאני לא יידע אבל אני מקבל את כל הכלים כדי לגלות אותם בעצמי חוץ מזה שהקורס באמת עובר כמעט על כל דבר שקשור לתוכנת הקיובייס עצמה |
|
|
| Shahar |
| quote: | Originally posted by Glenn-Holmes
אני שמתי 6000 על קורס קיובייס ולא פוסל אפשרות בעתיד לשים עוד עשירייה על קורס מתקדם יותר.
אני חי תמוזיקה אני חושב שתקלוט למדתי יפה מאוד לבד אבל יצירה המכשול ההתחלתי הוא גבוה בהרבה והדרישה של לימוד לבד כאן היא שונה ואינטנסיבית יותר
לא מכיר את יוחאי אישית אבל הוא חי תמוזיקה הזו יותר שנים ממך
הוא שומע קשת רחבה יותר של סגנונות
גם הוא מתקלט בזמנו החופשי בבית ועושה את זה כלל לא רע
אז יופי שחר אתה למדת לבד (ועדיין לא ראינו לאן זה הביא אותך אבל שיהיה בהצלחה) אבל יש אנשים שלא לומדים לבד ואני מאמין שדעם מספיק עקשנות אחרי קורס כזה אפשר להגיע למשהו
רק שתדע מה היה השיקול הבולט שלי
העובדה שזה הולך לחסוך לי הרבה זמן של התברברות עם התוכנה
פשוט במקום לנסות ולטעות יום אחרי יום במשך חודשים ואולי אפילו שנים החלטתי לקבל את הידע בקורס של כחצי שנה
נכון שיש עדיין דברים שאני לא יידע אבל אני מקבל את כל הכלים כדי לגלות אותם בעצמי חוץ מזה שהקורס באמת עובר כמעט על כל דבר שקשור לתוכנת הקיובייס עצמה |
אתה מדבר פה על עצלות וזה כבר משו אחר
אתה לא רוצה להתנסות לבד (שזאת הדרך הכי טובה) כי רק ככה לומדים
טועים ואז מהטעויות לומדים לעתיד
זה לא חוכמה שיאכילו אותך עם כפית
ואף אחד לא אמר שתטעה שנים
יש פורום וים אנשים שיעזרו לך
אם אתה לא רוצה להסתבך עם התוכנה פשוט תשאל שאלות
למרות שאני אישית מעדיף לבדוק לבד למה ואיך
כי כשאתה מגלה תתשובה אתה מבין הרבה יותר טוב מאשר אם יגידו לך תעשה ככה וככה וככה
או אם יסבירו לך ותשאל את עצמך אלף שאלות
שוב
קורס זה פשוט שמישהו אחר יקריא לך את הספר הדרכה
אבל כמו שאמרתי כבר
קורס לא יתן לך יצרתיות..זה יתן לך ידע טכני
אבל בשביל ליצור אתה צריך את החוש
וזה משו שאם לא נולדים איתו - שום קורס לא יעזור
בדיוק כמו הייטק
אתה יכול לדעת תיכנות ברמה הכי גבוהה
אבל ברגע שאין לך רעיון מקורי - אתה לא שווה שקל |
|
|
CLICK TO RETURN TO TOP OF PAGE
tranceaddict Forums Archive > Local Scene Info / Discussion > Europe > Europe - Israel
|