|
|
| YoraY |
תבעו גם איזה אחד באיטליה לפני כמה זמן הוא היה עולה לתקלט עם מחשב והרדיסק נייד מפוצץ
MP3
edit
טוב מכאן והלאה רוב הדברים שאני כותב זה תאורתי מבחינתי. הרבה פה יהיה נכון והרבה פה יהיה שטויות ואני אשמח לקבל הערות ותיקונים כי זה חומר שמעניין אותי
ושמע ע"פ הדברים שאתה אומר כל העולם צריך פשוט להוריד ולא לקנות... כי גם ככה זה לא פרנסה...
וזה לא נכון ...... יש טונה יוצרים שעושים מזה הרבה כסף מכל הרמות והסוגים.. ולדעתי מי שטוב ומתמיד עושה כסף טוב... ולא משנה אם הוא מוכר או לא...
אבל צריך לזכור גם שריליסים ובעיקר וינילים זה או למכורים או לחובבנים (עם כסף מהצד..)
או לתקליטנים ששואפים ליותר.. אני לא חושב שזה פשוט לכל מי שאוהב מוזיקה אלקטרונית כי עם כל הכבוד.... לא אני ולא הלייבל שמשחרר לא מצפה שעכשיו כל אחד שאוהב מוזיקה אלקטרונית ילך ויקנה פטיפון בהון כסף ואחר כך גם יחליק על השכל ויתחיל לקנות 2 שירים במחיר של 30 שקל, ומי ישמע שלא תגיד זה שירים עם תוכן משמעותי כמו זמרים מפורסמים וזה... כאילו זה בסופו של דבר 2 קטעים ארוכים בטירוף ורק קיקים וצלילים אלקטרוניים זה משו שבעוד שנה כבר יצא מהאופנה ועוד 5 שנים תתוכל לנגב עם זה תתחת... ואל תיקחו את זה קשה אני מדבר על קטעים יותר לכיוון אינסטרומנטליים מאד ושעשו את שלהם כאילו רואים שרוב הוינילים הם מוצרים מיקצועיים.. לא מצפים שסתם אנשים יקנו אותם בשביל הכיף שלהם......
(המשך בפיסקה השניה..)
עכשיו אפשר להעלות את התופעה של מקסי סידי.. תחשבו לבד על ההיגיון שבהם ע"פ מה שכתבתי, מדובר בקטעים שהיו תקליטים והחליטו שיש להם פוטנציאל לגעת ברגשות המוזיקאלים גם של תקליטנים וגם! של החובבנים הכי חובבניים שיש בגלל זה מהדרים את הריליס משקיעים בו תמונות, הרבה מיקסים, איכות גבוהה.. ולרוב מוצאים גם שירים אקסטרה.. שהרוכש ירגיש שהוא לא שרף
פה תכסף שלו...... סתם משו למחשבה
בגלל זה לייבלים מפותחים ומקושרים עם חברות מיוחדות שפשוט מעיפים את המוזיקה שלהם לכל חור בעולם וככה עוד אפשר להסתמך על כמות של... בממוצע..... 500-1000 תקליטנים שיקנו תריליס (לאדע כמה בערך, כל אחד זה שונה.. אל תיפלו עלי בקטע הזה)
אני חושב שבגלל זהנהוג לשחרר אלבומים
MIXED CD...
איפשהו זה גישור בין אוהבי מוזיקה אלקטרונית כאלה שלא יכולים או רוצים להשקיע ובין וינילים.....
אם אתה לא אחד מהשלושה האלה
מכורים או חובבנים (עם כסף מהצד..)
או תקליטנים
לדעתי אף אחד לא מצפה שתקנה משו...
כאילו אם יוצר באמת היה רוצה שיקנו תקטע שלו אזרחים תמימים הוא היה קודם מוציא את השירים שלו על סידי לא? כאילו מה החוכמה להוציא תקליט כתשעים אחוז מהעולם כבר שכח מה זה פטיפון.....
כאן בארץ אין לי שמץ של מושג לדוגמא ממה חנות כמו פאנקי פיש מתקיימת...
נראה לי רק מהעובדה שהיא "מונופול" ופשוט כל אחד שרוצה לקנות ריליס איכותי הולך לשם.. לאדע... תעזרו לי לדעת |
|
|
| Hydroid |
מה שאני יודע זה שעד היום לא כל כך תבעו אבל כן אנשים בגללנו כבר מישהו נתבע (יותר נכון תחנת רדיו) ואני שמחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!
ויהיו עוד ואני ועוד אנשים (כולל לייבלים גדולים שאתם אומרים שמודים כל יום לדיסי) ילחמו ויתבעו ואל תדאגו מה שאני מבטיח זה שאחרי שתתחיל להיות בלאק ליסט ודיג'יים בעלי שם לא יעשו גסט מיקסים לילדים בני 10 שמנגנים לא חוקי אז תתחיל הבעייה שכל האמ פי 3 דיג'ייז....
וויינלים זה לא לחובבנים ולא לכלום וזה נשמע פי 10 יותר טוב מהחומר שמביאים על אמ פי 3.....הבעייה היום שלאנשים לא אכפת איך טראק נשמע במסיבה ולא שמים כבר זין אם זה ריפ או לא סבבה אין בעייה אם זה לא פוגע בכם (למרות שאני לא מבין איך בנאדם חובב טראנס יכול להקשיב לדיג'יי שמנגן רליסים מהאינטרנט שנשמעים כמו חרא במסיבה ולהנות)תהנו כל עוד אתם יכולים את הסצנה של האמ פי 3 אי אפשר כבר לדפוק אבל את הדיג'איים אפשר ואני מקווה מאוד שנצליח....לא מבין איך אנשים שואהבים תמוזיקה הזאת בכלל יכולים לתמוך בדבר הזה יעני אנשים תראו איך הכל ירד ברמה זה בגלל האמ פי החרא!!! |
|
|
| Hydroid |
מה שאני יודע זה שעד היום לא כל כך תבעו אבל כן אנשים בגללנו כבר מישהו נתבע (יותר נכון תחנת רדיו) ואני שמחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!
ויהיו עוד ואני ועוד אנשים (כולל לייבלים גדולים שאתם אומרים שמודים כל יום לדיסי) ילחמו ויתבעו ואל תדאגו מה שאני מבטיח זה שאחרי שתתחיל להיות בלאק ליסט ודיג'יים בעלי שם לא יעשו גסט מיקסים לילדים בני 10 שמנגנים לא חוקי אז תתחיל הבעייה שכל האמ פי 3 דיג'ייז....
וויינלים זה לא לחובבנים ולא לכלום וזה נשמע פי 10 יותר טוב מהחומר שמביאים על אמ פי 3.....הבעייה היום שלאנשים לא אכפת איך טראק נשמע במסיבה ולא שמים כבר זין אם זה ריפ או לא סבבה אין בעייה אם זה לא פוגע בכם (למרות שאני לא מבין איך בנאדם חובב טראנס יכול להקשיב לדיג'יי שמנגן רליסים מהאינטרנט שנשמעים כמו חרא במסיבה ולהנות)תהנו כל עוד אתם יכולים את הסצנה של האמ פי 3 אי אפשר כבר לדפוק אבל את הדיג'איים אפשר ואני מקווה מאוד שנצליח....לא מבין איך אנשים שואהבים תמוזיקה הזאת בכלל יכולים לתמוך בדבר הזה יעני אנשים תראו איך הכל ירד ברמה זה בגלל האמ פי החרא!!! |
|
|
| DjChook |
יש משהו במה שאתה אומר
ששוטרים יתחילו לעשות חיים קשים לדיג'יים שמנגנים ללא זכויות יוצרים
מצד שני אני אוהב ללכת למסיבות חיילים, ושמה זה הכל צרובים
אז אולי באמת עדיף שזה לא יהיה ככה
בסופו של דבר, אי אפשר להתמודד עם זה. |
|
|
| Glenn-Holmes |
| quote: | Originally posted by Hydroid
יש משהו שאני יכול להגיד חוץ מלהסכים?
יפה הרעיון הזה של הבלאקליסט דרך אגב..שמעתי הוא מתחיל לתפוס כותרות כרגע :D
בו נגיב רגע לכמה שטויות פה - צר לי שאני קורא לזה שטויות אבל זה פשוט שטויות...
אז תפסיק לחיות באשליה שלך שאם קנית מוזיקה תרמת כל כך ליוצר"
כי לא מפה מגיע הכסף שלהם
"המוזיקה זה כלי השיווק שלהם
השאלה היא אדון יקר מי חי פה באשליה...
אתה רוצה שאני יתאר לך את המציאות בעוד מספר שנים לא רב? וזה לא פרי דמיוני אלא משיחות עם אנשים שחיים ונושמים את הסצינה ברחבי העולם (אני מדבר איתך על יוצרים ודי גיים שנמצאים יותר משנה שנתיים בעסק)
מחירי ייצור התקליטים בעולם כיום עולים בעקבות עליית מחירי (תחזיקו חזק) השמן בעולםץ מסתבר ששמן הוא אחד מהמרכיבים ההכרחיים בתהליך ייצור התקליט וזה מתווסף להוצאות הלא זולות שבהדפסת תקליטים בכלל
במצב הזה העתיד עושה רושם יוביל למעבר של יותר ויותר לייבלים קטנים ובינוניים שלא מסוגלים לשרוד בעידן הנוכחי של השקעה גדולה בהדפסת תקליטים ואי החזרת ההוצאות האלו (ע"ע הפסדים) - לייבלים אלה יעברו להפצה דיגיטלית (ע"ע אמ פי שלוש בתשלום) כך שאפשר כבר לצייר מצב ריאלי לצערנו הרב שבו רק הלייבלים הגדולים ממשיכים ליצור תקליטים..אבל האם ריבוי אנשים עם דיעות כמו של
q-pixel
יאפשר את המשך קיומם של הליייבלים הגדולים שימשיכו להדפיס ויינילים? ובכן מדהים לדעת שהעתיד הממש לא רחוק מבשר שגם כאן הבשורות לא טובות וגם הלייבלים הגדולים צפויים לנטוש בשלב זה או אחר את ייצור התקליטים
זה גבירותי ורבותי אוהבי הסצינה יהיה הסימן הראשון הגדול ביותר לסוף של הסצינה כמו שרובנו מכירים אותה
מה השלב הבא? כדור שלג ענק של לייבלים קטנים שלא שורדים בגלל היעדר כמות מכירות מספקת ולכן מעלים מחירים - בעתיד הלא רחוק מחיר של 2 פאונד (יותר מ-16 שקל) לקטע בודד יהיה המינימום סביר מאוד להניח
פרומואים וקטעים חדשים יעלו לפחות 3 פאונד (25 שקל) לקטע בודד אחד!
אז יבוא אדם כמו קיו פיקסל ויגיד על הזין הם עושים כסף מהופעות
אז בוא אני יגיד לך בחור - אתה מה זה צריך לשים שעון מעורר כבר כדי להתעורר מהסרט הזה שאתה שרוי בו
למה?
בוא נמשיך עם תסריט האימים שלי
לייבלים קטנים סוגרים בגלל הפסדים
לייבלים גדולים מתקשים לתפקד כי שוב מחיר נמוך מדי של אמ פי3 לא מכסה להם תהשקעה (כן ייצור ויינילים זה הוצאה יקרה אבל בטח לא היחידה שיש ללייבל) ונאלצים להעלות מחירים
אנשים כמו קיו פיקסל שמים זין ומורידים לא חוקי
עוד לייבל ועוד לייבל כמו אפקט דומינו נקלעים לקשיים ונאלצים לסגור...
עם מה נשאר? כמות מצומצת של לייבלים אם בכלל
עכשיו אדון קיו פיקסל בוא נסביר לך משהו
המטרה של ליייבל כמו כל עסק היא להיות רווחי
אם הוא לא רווחי לא שווה לא לפעול
אם כל האנשים בעולם הם בדיעה שלך לא יהיה אף לייבל רווחי
אם לא יהיה אף לייבל רווחי לא יהיה אף לייבל
אם לא יהיה אף לייבל לא תהיה אף דרך לתגמל יוצרים
אם לא תהיה דרך לתגמל יוצרים...מאוד סביר להניח שלא יהיו יוצרים
יופי קיו פיקסל
נהנית מהעולם הבדיוני שתיארתי?
אתה רשאי להסתלבט עלי מעכשיו ועד 2008
ב-2008 מאוד יכול להיות שתזכר בי כשתשאל את עצמך מה קרא שכל הקבוצות שחרור הארורות הללו כמעט לא משחררות קטעים וגם כשהן כן הקטעים נשמעים זוועת עולם
ואז אולי תבין סוף סוף באיחור של כמה שנים מה החשיבות של קניית תקליטים/דיסקים/אמ פי שלושים לסצינה - בטח יותר מהפאקין קבוצות שחרור האלה שאתה מאמין שתורמים לסצינה
אם זה לא היה עצוב שאתה מאמין בשטות הזו זה היה מצחיק |
|
|
CLICK TO RETURN TO TOP OF PAGE
tranceaddict Forums Archive > Local Scene Info / Discussion > Europe > Europe - Israel
|