| YO-I |
ללא ספק אחד הפוסטים המעניינים ביותר שניתקלתי בהם בפורום
רבות דובר על הורדה לא חוקית של מוזיקה מהרשת, בדבר אחד אני מסכים לחלוטין, ההורדה הזאת דפקה את תעשיית המוזיקה על כל גווניה, מאז ימי הנאפסטר העליזים, הכל השתנה
הנגישות המיידית הזאת לכל טראק שאנחנו רוצים, גורמת למוזיקה הזאת להתמסחר מהר מידי ובעיקר גורמת לאומנים עצמם נזק בילתי הפיך, פחות תקליטים שלהם נמכרים, הקטעים שלהם מגיעים לכל בית ואז אחרי מספר פעמים של שמיעה הקטע הזה כבר נחרש, ברוב המקרים ישכחו ממנו מהר מידי
מצד שני, היתרונות של פורמט האם פי הן רבות, אני מאמין שהרבה אומנים זכו לחשיפה בגלל הקטעים שהם מנגנים בתוכניות שלהם, בגלל הקטעים שהם יצרו כמו בלרינה או וויטרום שהיה מסביבם הייפ כזה גדול, היום כולם מחכים לרילסים חדשים של אדם וויט ואנדי מור, עד לפני הקטעים האלו ידעו מי זה אדם וויט אבל האם התרגשו ממנו כל כך? לא נראה לי
אני גם עבריין הורדות כמו כולם פה, אני בדר"כ מוריד טראקים שעשו לי את זה, אהבתי זה נשאר אצלי, לא אהבתי אני מוחק מייד את הטראק, לולא ההורדות הייתי פחות מעודכן היום בכל מה שקורא במוזיקה האלקטרונית
מוזר, בדיוק אתמול נולדה לי אחיינית ובדרך חזרה מבית החולים שמעתי ברכב דיסק עם 58 טראקים שצרבתי לחבר שלי, כל הדיסק מפוצץ בקטעים שהם קלאסיקות קלאב טראנס, בין כל הטראקים היה שם את
iio-rapture__creamer_and_stephane_k_remix
אני יכול להגיד שזה הטראק שגרם לי להבין שאפילו דיג'ייס מכובדים וידועים משתמשים בלהיטים כאלו בניגוד לחוק ואני אסביר
כשהטראק הזה היה וויט ואף אחד עדיין לא ידע של מי הוא ומי עשה לו רמיקס, היו אולי שלושה דיג'ייס בעולם שניגנו את הטראק הזה, סאשה שניגן אותו לראשונה בארץ, ג'ון קרמר שעשה את הרמיקס וג'ון דיגוייד שהיה הראשון שניגן את הטראק הזה בתוכנית שלו
KISS 100 FM
שבוע אחרי השידור, מספר דיג'ייס מאד מכובדים שכולם מכירים וכולנו תופסים מהם כגדולי הדיג'ייס בארץ, לקחות את הטראק מתוך הסט של דיגוויד, חתכו אותו וניגנו אותו במסיבות, לאנשים רגילים שלא מבינים זה היה הדבר הכי מדהים בעולם לשמוע את הטראק אבל אני יחד עם עוד כמה חבר'ה שהבנו שהטראק לקוח מתוכנית הרדיו של דיגוויד זה היה מבחינתנו ביזיון
שניה לפני שהווקאל התחיל, שמענו את הווקאל של התוכנית ואת הבחורה אומרת
KISSSSSS
מאותו הרגע הבנתי שאם כל הדיג'ייס משתמשים בקטעים מתוך תוכניות רדיו, זה יהיה גלגל שלא ייעצר
אני יכול להגיד שאצלי הרבה דיסקים הם מקוריים, שמעתי אותם בפורמט אם פי וברגע שאהבתי הלכתי וקניתי מקורי, אם כבר יש לנו את הנגישות למוזיקה, אפשר להשתמש בה בתבונה, לשמוע את הטראק במלואו, אהבנו, נקנה מקורי ונמחק, לא אהבנו, גם ככה הטראק לא ישאר במחשב
לאלו שבכל זאת מורידים, לפחות תנהגו כמוני, תשמרו את הטראקים לעצמכם ואל תמסחרו אותם, כי ככל שיותר אנשים ישמעו את הטראק ככה הוא רק יילך ויישרף מהר
ולאילן, בהצלחה אחי, אין הרבה אנשים כמוך היום |
|
|